top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Busselskab ansætter udsatte borgere med succes

Det fynske busselskab, Bergholdt Busser, har med stor succes ansat personer fra kanten af arbejdsmarkedet. Selskabet vandt et udbud om busdrift i Odense Kommune med en indbygget beskæftigelsesklausul, som har vist sig gavnlig for både selskab og borgere. Tirsdag den 15. marts 2022 delte Bergholdt Busser deres gode erfaringer ved et møde i Udviklingsforum for sociale indkøb, som betjenes af Rummelig Genstart-partneren Kooperationen.

At det kan være en god idé at indsætte sociale klausuler i offentlige udbud er historien om Bergholdt Busser et godt eksempel på.


Tirsdag den 13. marts 2022 holdt busselskabet oplæg i Udviklingsforum for sociale indkøb, som bliver administreret af Rummelig Genstart-partneren Kooperationen.


Her kunne busselskabet fortælle om, hvordan de vandt et udbud om buskørsel i Odense Kommune. Omfanget af udbuddet svarede til 47 årsværk (fuldtidsstillinger).


I udbuddet var der indbygget en beskæftigelsesklausul, der forpligtede busselskabet til at besætte syv fuldtidsstillinger med personer fra kanten af arbejdsmarkedet. Dette er sket med stor succes, og 13 personer fra kanten af arbejdsmarkedet er således ansat til samlet at dække de syv årsværk.


Uændret sygefravær og ingen afskedigelser

Sociale klausuler møder somme tider skepsis, men historien om Bergholdt Busser er netop et eksempel på, at det hverken behøver at gå ud over sygefravær eller fyringer af øvrige medarbejdere at tage et socialt ansvar.


På trods af øget medarbejderskare er sygefraværet i virksomheden således uændret. Ingen medarbejdere er desuden blevet fyret for at gøre plads til personerne fra kanten af arbejdsmarkedet. Virksomhedens portefølje er blot blevet udvidet, og dermed må historien betegnes som en succes på flere parametre.


Læs mere om udviklingsforum for sociale indkøb på Rummelig Genstarts hjemmeside:


28 visninger

Comentários


bottom of page