top of page
  • Forfatters billedeMathias Fischer

Ukrainsk flygtning har fået job gennem RUG-projekt: "I hope to stay here with my family forever"

Opdateret: 30. maj 2023

Anton Protsyshen er en af de ukrainske flygtninge, der har fået hjælp til at komme ind på det danske arbejdsmarked via Randers Kommunes Rummelig Genstart-indsats. Anton flygtede fra krigen i Ukraine i april 2022, og i dag er han glad for at have fået et arbejde hos distributionsfirmaet Budnet, for hvem han uddeler aviser.

Randers Kommunes Rummelig Genstart-indsats har gennem de seneste måneder arbejdet for at hjælpe ukrainske flygtninge ind på arbejdsmarkedet.


Det er lykkedes at hjælpe flere ukrainere, og Anton Protsyshen er en af dem, der har fået hjælp og er kommet ind på arbejdsmarkedet.


"This is my first job in Denmark, I was very interested to try it, thanks to Jette for choosing me, she is a very good manager," siger Anton Protsyshen.


Jobbet har givet Anton en god start på tilværelsen i Danmark, og det har hjulpet ham både økonomisk og i forhold til at føle sig integreret.


"Thanks to this job, I got to know the surroundings of Randers, meet various interesting people, and, of course, earn money", siger Anton.

Anton Protsyshen med sin familie. Foto: Anton Protsyshen.

Budnet hjælper mennesker i CSR-job

Det er distributionsfirmaet Budnet i Randers, der har ansat Anton Protsyshen og en god håndfuld andre ukrainere.


Budnet modtog for nyligt en af Randers Kommunes 20 årlige CSR-certifikater og er desuden i spil til at blive kåret til årets CSR-arbejdsplads i Randers Kommune.


"Jeg synes, det er vigtigt at tage et ansvar. Og jeg håber, at arbejdet giver ukrainerne følelsen af at være noget værd," siger Jette Hagen Gregersen, der er distributionsmedarbejder for Budnet Randers.


Jette roser de ukrainske medarbejdere, og hun er glad for at være med til at give dem muligheden for at arbejde i Danmark.


"De ukrainske medarbejdere er meget pligtopfyldende, de bliver en del af arbejdsmarkedet, og de får lov til at være noget andet end bare flygtninge," siger Jette Hagen Gregersen.


Vil blive i Danmark

Anton Protsyshen og hans familie er faldet godt til i Danmark indtil videre.


Nu arbejder Anton så meget som muligt, så han kan tjene nogle penge, og så ønsker han at blive i Danmark.


"I want to learn Danish, get to know the culture and history of Denmark, and I hope to stay here with my family forever," siger Anton Protsyshen.

113 visninger

Comentários


bottom of page