Ordinære virksomheder skal ikke være bange for at blive tvunget til at gå på kompromis med hverken kvalitet, konkurrence- eller leveringsdygtighed, hvis de indgår i et samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed, siger hydraulikvirksomheden HydraSpecma, der outsourcer nogle af sine pakkeopgaver til en lokal socialøkonomisk virksomhed.
”Et godt råd er, at man skal komme i gang, for vi skal selvfølgelig alle sammen være med til at bidrage til, at folk trives, og en af de ting folk ofte trives med, det er at have noget at tage sig til.”
Sådan svarer Daniel Andreasen, Head of Group Strategy & CSR i hydraulikvirksomheden HydraSpecma, som det første, når han bliver bedt om at give gode råd til andre virksomheder, der har et samarbejde med en socialøkonomisk partner i tankerne.
HydraSpecmas eget samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Erhvervsskolen Vestjylland lever nemlig fuldt op til hydraulikvirksomhedens krav til kvalitet, leveringsdygtighed, service og pris, samtidig med at virksomheden bidrager til jobskabelse målrettet mod folk på kanten af arbejdsmarkedet.
HydraSpecma har i alt cirka 1500 medarbejdere fordelt på 10 lande med hovedkvarter beliggende i Skjern i Vestjylland. Kort fortalt producerer virksomheden slanger, rør og systemer til hydraulik, som indgår i mange af de maskiner, vi ser i dagligdagen, for eksempel lastbiler, traktorer og vindmøller.
Hydraulik er navnet for den teknologi, man bruger, når man overfører energi ved hjælp af væske.
Hvis du har set en rendegraver, så har du også, uden at vide det, ”set” hydraulik. På rendegraveren sidder hydraulikken nemlig gemt indeni de to sorte stempler forrest på rendegraverens arm.
Med dialog finder virksomhederne de rette opgaver
I arbejdet med at finde frem til netop de af HydraSpecmas opgaver, hvor det gav mening, at Erhvervsskolen Vestjylland stod for at løse dem, spillede god kommunikation en stor og vigtig rolle.
”Erhvervsskolen Vestjylland har blandt andet været i dialog med vores lagerchef Dennis Pallesen, og de har sammen fundet ud af, hvor Erhvervsskolen Vestjylland vil kunne hjælpe mest hos os i forhold til vores opgavers kompleksitet,” siger Daniel Andreasen.
Netop opgavekompleksiteten er vigtig at vurdere. Hydrauliksystemer består nemlig af dele, som skal pakkes i sæt med forskellig størrelse, inden de sendes videre til slutkunden. Derfor er en del af hydraulikvirksomhedens arbejdsopgaver også pakkeopgaver, der kræver forskellige grader af faglig viden at udføre. De rette dele skal i rette sæt.
Pakningen af store, komplicerede sæt med mange dele står HydraSpecmas egne medarbejdere for, mens pakkeopgaver, der ikke kræver samme grad af specialkendskab, outsources til Erhvervsskolen Vestjylland, hvor det primært er fleksjobbere, der udfører arbejdet på Erhvervsskolen Vestjyllands egne værksteder.
Samarbejde med socialøkonomisk virksomhed giver mening på flere planer
Kombinationen af HydraSpecmas pakkeopgaver og Erhvervsskolen Vestjyllands medarbejdere, er med Daniel Andreasens egne ord en ”win-win-sag”.
”Vi får en god kvalitet i det arbejde, vi har lagt ud til Erhvervsskolen Vestjylland, så der er ikke noget at være bekymret for. Her har man faktisk en mulighed for at have slutkunden i centrum, og stadigvæk indgå i et godt samarbejde, som hjælper i flere led,” siger Daniel Andreasen og forklarer, hvordan valget af partner netop faldt på den socialøkonomiske virksomhed:
”Når vi går ud og starter et samarbejde op med Erhvervsskolen Vestjylland, så er det jo på de samme vilkår, som mange af vores andre leverandører. Så vi har taget samarbejdet og holdt det op imod andre mulige leverandører, og vi synes, at samarbejdet giver mening, fordi det komplimenterer vores konkurrencedygtighed og vores evne til at levere i den rette kvalitet samtidig med, at det også giver mening på det sociale område,” siger Daniel Andreasen.
HydraSpecma arbejder løbende med at udvikle samarbejdet ved at finde flere opgaver til fleksjobberne på Erhvervsskolen Vestjyllands værksteder.
Tryk på knapperne herunder, og læs mere om den socialøkonomiske virksomhed Erhvervsskolen Vestjylland.
Comments