top of page
  • Forfatters billedeTue Germundsson

Projekter imidt har fået tildelt 10 millioner kroner til nyt beskæftigelsesprojekt

Opdateret: 23. sep. 2022

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har valgt at støtte projekt Rummelig Genstart med 10 millioner kroner henover 2021 og 2022. Penge, der skal få borgere fra kanten af arbejdsmarkedet i Region Midtjylland i beskæftigelse.


Projekter imidt har fået tildelt 10 millioner kroner af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til projektet Rummelig Genstart. Et beskæftigelsesprojekt, der skal skabe flere rummelige arbejdspladser og øge tilknytningen til arbejdsmarkedet for borgere fra kanten af arbejdsmarkedet. Projektet sigter både mod at fastholde opnået beskæftigelse samt at udvikle nye forløb for borgere i Region Midtjylland, der grundet COVID-19 er blevet yderligere distanceret fra arbejdsmarkedet.


"Med projekt Rummelig Genstart skal vi, i samarbejde med både nye og eksisterende samarbejdspartnere, sikre en hjælpende hånd til en række borgere, der grundet COVID-19 lige nu befinder sig i en særligt udsat position i forhold til arbejdsmarkedet," siger projektleder i Rummelig Genstart, Angelika Marning.Med fokus på nye beskæftigelsesrettede forløb og jobfastholdelse for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, er projektet med til at afbøde pandemiens negative sociale konsekvenser, som særligt påvirker de udsatte borgergrupper. Rummelig Genstart fokuserer desuden på at styrke socialøkonomiske virksomheder igennem etablering af virksomhedspartnerskaber og innovative kommunale samarbejder.


"Øget vækst i den socialøkonomiske sektor kan være med til at sikre endnu flere rummelige arbejdspladser til gavn og glæde for borgere på kanten af arbejdsmarkedet, og vi ser derfor meget frem til at komme i gang med projektet," siger Angelika Marning.


Rummelig Genstart er finansieret af Den Europæiske Socialfond, Decentrale Erhvervsfremmemidler og en række kommunale samarbejdspartnere. Projektet drives af operatøren Projekter imidt, som er ejet af de seks FH-sektioner i Region Midtjylland. Projekter imidt er i forvejen operatør for socialfondsprojekterne Rummelig imidt og Alle unge med imidt, der ligeledes er støttet af Region Midtjylland.

52 visninger

Comments


bottom of page